Teatre de peça única

bodega_sensorial_1 (1)
“La Trastienda del Polvorí” és un nou viatge oníric que es fa i desfà entre penombres,on la totalitat dels sentits absorbeixen i retornen informació de i a la obra.
L’any passat, vaig ser una de les afortunades que va viure, que no veure, la obra “Filatura” a Fabra i Coats. L’obra era d’una riquesa que no hauria pogut imaginar mai; Sóc una defensora de la paciència i el perfeccionisme en combinació amb el risc i l’experimentació en les obres plàstiques i d’artesania. Aquesta combinació acostuma a ser un símptoma d’excel.lència. Així doncs, em vaig inclinar gustosament davant el mestratge aconseguit amb l’esforç just, la composició equilibrada , la proliferació dels significants a partir d’uns recursos tan poc ostentosos.
També vaig poder assistir a “ El mundo al revés” i caminar sobre el cel, sentir la foscor girant , alhora que els meus punts cardinals es convertien en difuminats records passats.
Em pregunto si encara podem parlar de teatre quan una acció involucra de tal manera al públic que el fa sentir protagonista. Allà, tot es mou en la direcció de fer emergir unes zones molt delicades, curosament embalades en el traster de l’inconscient per impedir que es trenquin amb el vaivé de la vida quotidiana. Una es troba revisquent sensacions tan familiars com antigues i empolsades, tan definitòries del que una és, com arraconades han quedat.
Murmuris, xiuxiueigs a cau d’orella, varietat de sons, olors, gustos…. són la pell d’un treball artístic que trascendeix la ficció . N’escapen en tragicòmica expedició envers el ritual cerimonial motivat per una voluntat vera, sincera, sencera.
És un veritable regal que Enrique Vargas i la seva companyia ens fa per viure l’experiència singular d’un teatre d’alta costura, fet a mida per cada espectador i moment.
Gràcies!!

Barcelona, juliol 2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s